0

Ontdek Zuidlaren

Tussen Assen en Groningen ligt Zuidlaren. Het dorp van Berend Botje én het groenste dorp van Europa. Noem het een plek waar de goede dingen samenkomen: wandelen, fietsen, watersporten, stijl en gezelligheid.

Wat te doen

Je vindt in Zuidlaren veel leuke winkels, boetiekjes, cafés en restaurants. En als je wilt, snuif je ook nog eens historie. Ontdek de highlights van Zuidlaren en laat je inspireren tot mooie uitstapjes.

ETEN & DRINKEN

Lekker eten of gezellig een drankje doen kan ook in Zuidlaren. Of het nu een uitgebreid diner is, of een stevige lunch. Er zijn meerdere gelegenheden waaruit je kunt kiezen. Italiaans, Chinees, Michelin of een broodje bij de bakker? Het kan allemaal!

WINKELEN

In het gezellige centrum van Zuidlaren kun je leuk shoppen. Kleine boetiekjes en hippe winkels zorgen ervoor dat een dagje shoppen in Zuidlaren een leuk uitje is.

FIETSEN

De fiets is misschien wel het beste vervoersmiddel om Zuidlaren en omgeving te ontdekken. Zuidlaren is de ideale uitvalsbasis voor elk soort fietstocht. Je kunt door de bossen van de Drentse Aa of de Hondsrug fietsen of bijvoorbeeld een rondje om het Zuidlaardermeer maken.

GROEPSACTIVITEITEN

Ben je met de hele familie in Zuidlaren en wil je met zijn allen wat doen? Of wil je je vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje vieren in Zuidlaren? Geen probleem! Omdat Zuidlaren midden in de natuur ligt, zijn er veel mogelijkheden om stoere en actieve dingen te doen met een groep. 

KINDERUITJES

Voor kinderen is een bezoek aan Zuidlaren een avontuur. In Zuidlaren en omgeving zijn altijd leuke dingen te doen! Zo is er het Sprookjeshof, een attractiepark dat garant staat voor een dag vol spelen, klimmen en klauteren.

(WATER)SPORT

Op en rond het Zuidlaardermeer is veel te doen en te ontdekken. Het is een waardevol natuurgebied met veel vogels en er leven zelfs bevers. Er is veel ruimte om te zwemmen, zeilen, vissen en te windsurfen.